Ser at jeg trengte året på bibelskole

av
Thomas Wilhelmsen

Gjennom 30 år har forholdet mellom bibelskole, kirke og elev vært til enorm og gjensidig gevinst. For Glenn Martin ble året avgjørende:

I det samfunnet vi lever i dag er det ganske vanskelig å finne sin plass – spesielt for ungdom hvor forventningspresset oppleves stort. Du skal ut og få deg utdanning og jobb, du skal være mye med familie og ikke minst ha det bra med deg selv. Dette er forventinger som jeg følte at jeg ikke klarte å opprettholde. Jeg måtte holde ansikt, rett og slett lyve litt til de rundt meg om hvordan jeg gjorde det på skolen for eksempel.

Da jeg begynte på Acta Bibelskole kjente jeg også på andres forventninger om hva dette året skulle bringe. Spørsmål som:

-         «hva lærer du egentlig der?»,

-         «hvordan hjelper dette deg videre i livet?»

og ikke minst:

-         «er det ikke lurere å bare starte utdanningen din?»

Dette var ting som i løpet av året på Acta gikk gjennom hodet mitt. Jeg tenkte ofte på det om morgenen mens jeg samlet opp motivasjon til å gå ned til skolen.

Svarene på disse spørsmålene er veldig lette for meg å svare på i etterkant: Jeg lærte hvordan å forholde meg til forventningene som andre har for meg – og ikke la disse legge alle premissene for det jeg gjør med mitt liv og mine valg. Selvinnsikt, tålmodighet og selvtillit er bare noen få av mange kvaliteter jeg har fått forbedret meg på i løpet av året, og som vil hjelpe meg videre i livet.

Og nei:

Det har ikke vært lurere for meg å starte på utdanningen min uten dette året. For jeg har ikke tro på at jeg hadde klart et utdanningsløp uten det.

Glenn-Martin

13
.
4
.
2023

Kommentarer

Siste blogginnlegg