Det regner jumbojeter!

av
Terje Høyland

Se for deg at det krasjlander 88 stappfulle jumbojeter hver dag!! 44.000 dør - hver dag – uten å ha hørt om Jesus!

La meg dele noen bibelvers med deg:

Å bli en kristen har Jesus gjort enkelt: «For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst.» (Rom 10, 9)

Jesus avviser ingen: «Ingen som tror på Ham skal bli gjort til skamme» (Rom 10,11)

For å være helt sikker gjentar Bibelen at «Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.»

Alle kulturer, alle samfunnslag, alle bakgrunner, alle folk. Frelsen og troen på Jesus er ingen komplisert religiøs øvelse, det handler ikke om å løfte seg selv etter håret.

Men en ting kompliserer folkets mulighet til å få nært vennskap med Jesus. Bibelen fortsetter i Romerne 10: «Men hvordan kan de påkalle en de ikke tror på? Hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om? Og hvordan kan de høre uten at noen forkynner? Og hvordan kan de forkynne hvis de ikke er utsendt? Det står jo skrevet: Hvor vakre de er, føttene til dem som bringer godt budskap!»

Lukas 10,2 sier noe av det samme: «Høsten er stor, men arbeiderne få. Be derfor høstens herre sende ut arbeidere for å høste inn grøden hans.»

Hver eneste dag dør det altså i gjennomsnitt 44.000 mennesker uten å ha hørt noe som helst om Jesus. Det tilsvarer 88 jumbojeter som krasjlander! 44.000 mennesker som dør uten at noen har delt evangeliet med dem. Nevnte jeg at det skjer hver dag? Samme gjennomsnitt tilsier at vi i disse dager passerer 1 million av Covid-ofre i verden som har dødd uten å ha hørt om Jesus. Så mens mange av oss har sittet på hjemmekontor, mange av våre misjonærer ble hentet hjem og våre kirkebygg har blitt mindre nyttig, så er vi snart der at 1 million har dødd uten at noen har fortalt dem om Jesus. I tillegg kommer alle de som hørte, men ikke fikk respondert på de gode nyhetene.

Hvordan begynner vi? Vi trenger ikke styre med høstens størrelse. Den er stor, sier Bibelen. Vi trenger ikke drive ut arbeidere og øse opp stemningen, men vi kan be Høstens Herre drive ut arbeidere. En viktig bønn kan f.eks være: «Måtte ditt folk, Gud, få en visjon av helvetes alvor og himmelens løfter og bli med på det du gjør» eller «Grip vårt hjerte, Gud, for alle dem som går glipp av dette nydelige og forvandlende vi har fått del i fra vi sa ja til frelsen i og vennskapet med Jesus.»

Ærlig bønn er et håndgripelig første steg, men et stort steg for alle de som i dag dør uten å kjenne evangeliet.

11
.
5
.
2021

Kommentarer

Siste blogginnlegg